360shop 360shop Karácsonyi Akció

Termékek

Kulcsszófelhő

Közösség

Online fizetés

Online hitel

360shop.hu webáruház
TS1 TS2 TS3

Beef Jerky - Teriyaki

Beef Jerky - Teriyaki
Azonosító: BEEF0004

Márkák szerint, Red Line Jerky, Vitaminok/Táplálékkiegészítők/Fehérjék/Protein szeletek

 
Termék súlya: 0,10 kg

Ár: 600 Ft

Akciós ár: 570 Ft
Íz:
 db
Közösség, megosztás:
A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.

INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN 'CHARQUI' VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).
Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat 'borc'-nak nevezték (a magyar 'pörc' rokona).
A Dél-Afrikából származtatott 'biltong' például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában.
Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.
Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva).
A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. 'Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák.'
Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.
Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.
  • Bükkfával enyhén füstölve
  • Magas fehérjetartalom
  • Szénhidrát és zsírszegény
  • Ízfokozók nélkül
  • 100% marhahús
  • Ízesítés: Teriyaki
Beef Jerky - Teriyaki

Még nem érkezett értékelés erre: Beef Jerky - Teriyaki

Legyen Ön az első!

Az értékeléshez be kell jelentkeznie: bejelentkezés

Az ajánláshoz adja meg az Ön nevét és az ismerõse e-mail címét. Amennyiben üzenne valamit az ajánlás mellé, megteheti az üzenet mezõ kitöltésével.

Az Ön neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenet:
 

Kapcsolódó termékek:

 
Beef Jerky - Bors
600 Ft570 Ft
360SHOP1 360SHOP2 360SHOP3
 
Beef Jerky - Tradicionális
600 Ft570 Ft
360SHOP1 360SHOP2 360SHOP3
 
Beef Jerky - Chilis
600 Ft570 Ft
360SHOP1 360SHOP2 360SHOP3
360Shop-Tacticalshop